ΚΟΜΜΑΤΑ

Ν. Τσούκαλης: Θετικά δείγματα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Τσούκαλης: Θετικά δείγματα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Στο τραπέζι της διαβούλευσης παραμένει «η έκκληση των οκτώ» σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκο Τσούκαλη.

Ο κ. Τσούκαλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την πικρία του γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, έστω και λέγοντας όχι», ενώ χαρακτήρισε «αναμενόμενο» το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όπως εκτίμησε «είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας και ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

Ερώτηση: Κύριε Τσούκαλη, είχατε μια κρίσιμη συνεδρίαση, χθες, (σ.σ. Δευτέρα 22/12/2014) της κοινοβουλευτικής ομάδας και των ηγετικών οργάνων του κόμματός σας. Εξετάσατε και το θέμα των συνεργασιών. Προς ποια κατεύθυνση;

Απάντηση: Είχαμε μια πλήρη ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου για τις επαφές που είχε και με τους Οικολόγους και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι η επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το πλαίσιο το οποίο συζητάει, φαίνεται ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση. Βεβαίως, απέχουμε πάρα πολύ από την τελική απόφαση, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε πρόγραμμα, όρους και συνθήκες της συνεργασίας και κυρίως τι σημαίνει οργανωτική και πολιτική αυτονομία του κόμματος, η οποία ναι μεν παραμένει, αλλά εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους. Θέλω να τονίσω ότι είναι κρίμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, από τη δική του πλευρά, στο κάλεσμα των οκτώ βουλευτών, ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, συναίνεση για την εκλογή του ΠτΔ και αναθεώρηση του Συντάγματος. Μέχρι την τελευταία στιγμή περιμένουμε τη δική του πρόταση και ανταπόκριση.

Ερώτηση: Υπάρχει σκέψη ή αναμονή για κάποια πρωτοβουλία;

Απάντηση: Η έκκληση των "οκτώ" είναι ακόμη στο τραπέζι της διαβούλευσης. Πάντως, εκφράζω την πικρία μου που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίθηκε, έστω και λέγοντας «όχι», αλλά για συγκεκριμένους λόγους.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr