ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάρια μεταβατικού προέδρου για να φρενάρουν τον ΓΑΠ

Σενάρια μεταβατικού προέδρου για να φρενάρουν τον ΓΑΠ

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει ο Παπανδρέου - Η Φώφη σε ρόλο πυροσβέστη...

«Θα εξευτελιστούμε όλοι», η δραματική έκκληση των έξι ετών Παπανδρέου-Μετά την πρωτοχρονιά ανακοινώνει το κόμμα του - Ετοιμάζουν τη Φώφη για προσωρινή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μήπως... σταματήσουν τον Γιώργο

Όπως έλεγε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, ο τέως πρωθυπουργός όχι μόνο δεν προβληματίστηκε απ' τις πολλές παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία τον πιέζουν να μην προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος (Λαλιώτης, Σκανδαλίδης, Φώφη, Παπαϊωάννου, Λοβέρδος, Κρεμαστινός, Απ. Κακλαμάνης, Μανιάτης κ.α.), αλλά –το αντίθετο- «έχει ζοχαδιαστεί», όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε!

«Οι πιέσεις τον ωθούν σε αντίθετη κατεύθυνση», μας τόνισε. «Θα προχωρήσει», πρόσθεσε, μετά το πέρας πολύωρης σύσκεψης που είχε τη Δευτέρα το βράδυ με στενούς συνεργάτες του.

Μας αποκάλυψε επίσης, ότι «τα ψηφοδέλτια έχουν κλείσει κατά 70-80%», ενώ είναι αθρόες πανελλαδικά οι συμμετοχές στο υπό ίδρυση κόμμα, από παλιά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο υπάρχει μια αμφισημία, σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης του νέου κόμματος, ενώ οι πιέσεις για να μην προχωρήσει τελικά σε αυτή την πρωτοβουλία ο ΓΑΠ είναι πλέον αφόρητες.

Συγκεκριμένα ο εκ των στενότερων συνεργατών του ΓΑΠΦ. Πετσάλνικος είναι της άποψης να γίνουν άμεσα οι ανακοινώσεις, πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ άλλοι συνεργάτες του εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να γίνει τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, μάλλον το Σάββατο ή την Κυριακή.

Μάλιστα ο Φ. Πετσάλνικος έλεγε σε δημοσιογράφους, ότι «ίσως και αύριο να ανακοινωθεί το νέο κόμμα»...

Μόνο αν παραιτηθεί ο Βενιζέλος!

Κατά τον ίδιο συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τον αποτρέψει, «ο Γιώργος θα μπορούσε, ίσως, να κάνει πίσω μόνο στην περίπτωση παραίτησης του Βενιζέλου και ανάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από κάποιο άλλο στέλεχος, για μια μεταβατική περίοδο που όμως δεν θα είναι παραπάνω απ' το τέλος των εκλογών»!

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι το σενάριο παραίτησης του Βενιζέλου το προωθούν ορισμένα ανώτερα και ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη λογική ότι θα διευκολύνει τις εξελίξεις και θα αποτρέψει τη διάσπαση.

Μεταξύ αυτών οι Κ. Λαλιώτης, Ν. Ανδρουλάκης, Φώφη Γεννηματά, ενώ δεν είναι αντίθετοι οι Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Απ. Κακλαμάνης.

Σε μια τέτοια περίπτωση τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι μεταβατικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει η Φώφη Γεννηματά, την οποία αποδέχονται τα περισσότερα στελέχη, ενώ αντίθετα για τον Α. Λοβέρδο υπάρχουν ισχυρότατες αντιδράσεις.

Ωστόσο και μέχρι στιγμής η προώθηση του σεναρίου σκοντάφτει στην επίμονη άρνηση του Βενιζέλου να το αποδεχτεί.

Πάντως οι πιέσεις θα συνεχιστούν και στην κατεύθυνση του Βενιζέλου τις επόμενες μέρες, που αναμένονται κρίσιμες για το ΠΑΣΟΚ.

«Θα εξευτελιστούμε όλοι»!

Πάντως ενδεικτικό του κλίματος πανικού που επικρατεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στην προοπτική ανακοίνωσης κόμματος απ' τον ΓΑΠ, είναι και το κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του τα έξι στελέχη του Κινήματος τα οποία τον επισκέφθηκαν χτες.

«Θα εξευτελιστούμε όλοι μας, αν κάνεις κόμμα», του είπαν. Και του επεσήμαναν ότι «αν κατέβουν δύο κόμματα απ' το χώρο μας, τότε κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της επόμενης Βουλής και τα δύο»!

«Τι πας να κάνεις;», του είπε σε μια στιγμή έντονα φορτισμένη η Φώφη, «θα διαλυθούμε»!

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κ. Τριαντάφυλλος

Στο μεταξύ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος ο οποίος είναι κοντά στο Γιώργο αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές με... κανένα ΠΑΣΟΚ.

Επισκέφθηκε τον Β. Βενιζέλο και του είπε «ξέρεις ότι εγώ είμαι με το Γιώργο, αλλά αποφάσισα σε αυτές τις εκλογές να μην είναι υποψήφιος με κανένα»...

Ενώ το ίδιο προσανατολίζονται να πράξουν και ορισμένοι άλλοι βουλευτές, αλλά και πρώην βουλευτές και στελέχη...

Σχετικές ειδήσεις