ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το «Ποτάμι» θα συνεργαστεί η «Δράση»

Με το «Ποτάμι» θα συνεργαστεί η «Δράση»

Έδωσαν τα χέρια Θεοδωράκης – Σκυλακάκης

Σε εκλογική συνεργασία με τη «Δράση» προχωράει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, μάλιστα, στις 5:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Στοά του Βιβλίου, στο Polis Art Cafe, του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη και του προέδρου της Δράσης, Θεόδωρου Σκυλακάκη για να ανακοινωθεί η απόφαση της Δράσης να στηρίξει το Ποτάμι.

Στις 17 Μαρτίου 2009 ιδρύθηκε η Δράση από τους Στέφανο Μάνο, Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, Γιάννη Μπουτάρη και άλλους. Στις ευρωεκλογές 2009 ο Στέφανος Μάνος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2012 ανακοίνωσε ότι η Δράση θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές με επικεφαλής και πάλι τον Στέφανο Μάνο, ενώ ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Στις 21 Μαΐου 2012, ανακοινώθηκε η κοινή κάθοδος της Δράσης και της «Δημιουργίας, Ξανά!» του Θάνου Τζήμερου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
Στις 19 Ιουνίου 2012, ο Μάνος υπέβαλε την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και πρόεδρος εκλέχθηκε ο ευρωβουλευτής (είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας) Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικές ειδήσεις