ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Εγγύηση ως κυβερνητικός εταίρος οι ΑΝΕΛ

Νικολόπουλος: Εγγύηση ως κυβερνητικός εταίρος οι ΑΝΕΛ

Ως πειστικός κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες σε αποκλειστική του συνέντευξη στο newsbomb, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, ως συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία, αποκαλύπτει γιατί επέλεξε να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, παρουσιάζει την πλατφόρμα με την οποία μπορεί να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τους ΑΝΕΛ

Κύριε Νικολόπουλε, είστε υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ, αν και το 2012 εκλεγήκατε με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλάξατε απόψεις στην πορεία;

Όπως λέτε, 25 χρόνια Βουλευτής, δεν μετακινήθηκα από την πραγματική Νέα Δημοκρατία. Παρέμεινα συνεπής στην εντολή των εκλογέων της Αχαΐας. Ορκίσθηκα υφυπουργός έχοντας την αίσθηση ότι θα υπηρετήσω όλους τους Έλληνες στον ευαίσθητο τομέα των Εργασιακών σχέσεων και των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Και θεωρούσα ότι αυτό ήτο και χρέος της κυβέρνησης συνολικά. Μόλις μου ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά να υπακούω απαρέγκλιτα και πλήρως στις επιταγές της τρόικας στα όσα φρικτά αυτή σχεδίαζε, δηλαδή να προδώσω την εντολή που μου είχαν δώσει οι πολίτες, υπέβαλα αμέσως την παραίτησή μου. Και επειδή η πρώτη συμφωνία υποχώρησης με το ΝΑΙ σε ΟΛΑ υπήρξε στο υπουργείο Εργασίας, την υπέβαλα άμεσα και μέσα στην Βουλή. Δεν ήτο απρόσμενο, όπως τα συστημικά παπαγαλάκια παπαγάλιζαν.

"Δεν δέχτηκα να προδώσω την εντολή των πολιτών"


Γιατί είστε υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ;
Ο κ. Καμμένος και οι ανεξάρτητοι, σε μεγάλο ποσοστό, έφυγαν για τους ίδιους, πρακτικά, λόγους. Την ανατροπή από τον κ. Σαμαρά της σειράς προτάσεων του Ζαππείου και την συνέχιση της πλήρους εκχώρησης Κυριαρχίας στην Τρόικα. Αποτέλεσμα, η επίσημη ΝΔ σταδιακά έγινε υποτελής στην τρόικα, φέουδο των Σαμαρά –Βενιζέλου. Τότε μαζί με στελέχη αποφασίσαμε να ανασυγκροτήσουμε τις αρχές, αξίες, ιδέες της συντηρητικής παράταξης, δηλαδή του Ελληνικού τρόπου, ιδρύοντας το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, που ξεκάθαρα πλέον καθόριζε το στίγμα του. Οι εκλογές ήλθαν πριν προχωρήσουμε στην πλήρη λειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση τι πιο φυσικό από το να συμπράξουμε με τους, σε σημαντικό βαθμό, ομοϊδεάτες των ΑΝΕΛ. Πού απέδειξαν την αντίστασή τους.


Κι εσείς με την πολιτική πορεία σας, πώς θα δεχθείτε να στηρίξετε ή να συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Βλέπετε άλλο κόμμα ενάντια στο μνημόνιο; Δεν αναφέρομαι στο ΚΚΕ, που ακόμη να εξηγήσει την στάση του απέναντι στους αγανακτισμένους της Πλατείας Συντάγματος. Σε κάθε τι δηλαδή πολιτικό που δεν ελέγχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβλήματα, αλλά μέχρι στιγμής δηλώνει μέσα και έξω από την Βουλή, έμπρακτα την αντίθεση του στο Καθεστώς τρόικας –Σαμαρά - ΠΑΣΟΚικών αποκομμάτων.


Εάν η Χρυσή Αυγή καταλάβει την τρίτη θέση, δεν θα πρόκειται για συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος;
Κανένα πρόβλημα. Η ΧΑ και τα αντίστοιχά της στην ΕΕ, είναι " επιτυχία " των παράδοξων μνημονιακών εμμονών, της υποτέλειας των Σαμαρά - Πασοκ –Δημαριτών, αλλά και γενικότερα της έκπτωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από θεσμό ισότιμων Εθνών Κρατών σε αχταρμά, συρόμενο από υπερεθνικά και εξωθεσμικά κέντρα. Εξ ου και οι ακατανόητες παγκοσμιοποιήσεις, απεμπολήσεις του προτιμησιακού καθεστώτος στα ευρωπαϊκά παραγόμενα προϊόντα, πολυπολιτισμικά φληναφήματα, καταστροφή των αγροτικών προϊόντων πχ καπνού κτλ.


Αυτά λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο θέλετε να συγκυβερνήσετε...
Σαφώς έχουμε αντίθετη θέση. Όμως αφενός πρέπει πρώτα να αγωνιστούμε σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας άκαμπτα για μία Ελλάδα της αξιοπρέπειας, για μία Ελλάδα στην οποία οι Έλληνες θα κάνουν κουμάντο! Και ταυτόχρονα να θέσουμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της για μια εξωφρενική κατάσταση που δημιούργησαν οι στρεβλές δομές του ευρώ, οι υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές τράπεζες και το θέμα του μη εξυπηρετήσιμου χρέους. Εννοείται πως η διόρθωση αυτών των ανωμαλιών θα είναι πρώτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση. Για να καταστούμε βιώσιμο κράτος. Για τα υπόλοιπα, που ουσιαστικά αποτελούν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα συναποφασίσουμε ότι προέχει η Πατρίδα, η κυριαρχία της, η άμυνά της και η ορθή επίγνωση της διαφοράς μεταξύ ενδοκρατικής τάξης στα κράτη και σχέσεων διεθνούς συστήματος. Το τελευταίο δεν βασίζεται σε ηθικά, δικαιακά ή πολιτισμικά κριτήρια, αλλά σε συμφέρουσες στρατηγικές.


Μέσα σε τόσα κόμματα, γιατί ο πολίτης να ψηφίσει ΑΝΕΛ και εσάς, που είστε χρόνια στην πολιτική;
ΑΝΕΛ διότι γνωρίζουμε τα προβλήματα των διεθνών σχέσεων και Ασφαλείας του κράτους. Δηλαδή Ελευθερίας. Διότι δεν ψηφίσαμε ή υποστηρίξαμε ανανικές ή διεθνιστικές επιλογές. Διότι θα είμαστε ο φορέας ενδυνάμωσης της κρατικής ισχύος της Ελλάδος εν όψει των στρατηγικών ανακατατάξεων και των προβλημάτων της περιοχής. Τώρα οι υποψήφιοι των ΑΝΕΛ είναι άνθρωποι αποδεκτοί στην Αχαΐα. Και ικανοί. Όσο για τον Νίκο Νικολόπουλο, ναι είναι αναγκαίος ο σταυρός. Με μικρό ή με κεφαλαίο Σ.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Οι αλλαγές στην Ευρώπη ξεκινούν από το Νότο

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν φταίνε για την πολιτική Σαμαρά

Οι εκλογές σηματοδοτούν το τέλος της μεγάλης κατηφόρας

Σχετικές ειδήσεις