ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη

Θεοδωράκης: Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη

Την πρότασή του για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας- Ποταμιού- ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του, κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού στη Βουλή.

«Να μην πάει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «συνοδευόμενος από τους φοβικούς αντιευρωπαϊστές των ΑΝΕΛ, θα είναι μια κακή αρχή, ένα λάθος σήμα στην Ευρώπη που μπορεί να στοιχίσει πολλά στη χώρα».

«Το χρέος», είπε, «είναι η μητέρα όλων των μαχών και οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί. Όχι όμως, ερασιτεχνικά. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε επαναστατικές χίμαιρες, που θέτουν σε δοκιμασία την παρουσία μας στην ευρωζώνη».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε, επίσης, τις επικρίσεις του για τις επιλογές του κυβερνητικού σχήματος από τον κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι είναι μία κυβέρνηση που «έχει μέσα της ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους και αντιευρωπαϊστές», με έναν νέο υπουργό Αμύνης που «ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα, αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου».

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι αρνητικές», είπε και σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας όρισε μια κακή κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια: Υπουργοί της δεξιάς, στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ανειδίκευτα επαγγελματικά, κομματικά στελέχη μας προϊδεάζουν για μια κυβέρνηση με κακό βηματισμό. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων», με λίγα πρόσωπα «που θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδα σε μια νέα κυβερνητική προσπάθεια».

Σχετικές ειδήσεις