ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 15 Μαΐου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στις 15 Μαΐου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Στα μέσα Μαΐου ορίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα για το μέλλον του Κινήματος.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι Συνέδριο βαθιά πολιτικό, που θα δώσει το στίγμα του χώρου, ιδεολογικό και αυτοπροσδιοριστικό συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί να μαραζώσει μέσα από μηχανιστικές προσεγγίσεις.

Στο σημερινό πολιτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (27 ή 28 Φεβρουαρίου) που, μετά την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα καθορίσει τις διαδικασίες προς το Συνέδριο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι στο συνέδριο θα λήξει η θητεία του και ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τη βάση με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

Προς το σκοπό αυτό ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να συγκροτηθεί εκ νέου το μητρώο των μελών του ΠΑΣΟΚ, σε πρώτη φάση - ενόψει της εκλογής των συνέδρων - μέχρι 30.4.2015. Στη συνέχεια να διασφαλισθεί και πάλι η δυνατότητα εγγραφής μελών ενόψει της ανάδειξης του νέου προέδρου με το μητρώο να οριστικοποιείται δυο ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία.

Σχετικές ειδήσεις