ΚΟΜΜΑΤΑ

Δένδιας: Και η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν πολύ σκληρά...

Δένδιας: Και η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν πολύ σκληρά...

«Εθνικό μας καθήκον είναι να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια, όπως και στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, αν τολμήσει να τις κάνει πράξη», δηλώνει ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι και η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν και μάλιστα σκληρά», προσθέτει (μάλλον ως αστείο) ο πρ. υπουργός και βουλευτής της ΝΔ.

Για την περίπτωση που η παρούσα κυβέρνηση πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση, η κ. Δένδιας σχολιάζει: «Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτό ενδεχόμενο, δημιουργείται όντως ζήτημα για τους χειρισμούς που έγιναν, ειδικά τους τελευταίους μήνες πριν από την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης, απ΄ όσους είχαν επωμισθεί τη συγκεκριμένη ευθύνη της διαπραγμάτευσης».

Καταλήγοντας, ο κ. Δένδιας σημειώνει πως «η ΝΔ υπέστη μία μεγάλη στρατηγική ήττα», γεγονός που εν μέρει αποδίδει στην απομάκρυνση του κόμματός του από τον ιδεολογικό του πυρήνα. Εξηγεί: «Απομακρυνθήκαμε άλλοτε εξ΄ ανάγκης και άλλοτε όχι, από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που είναι η ιδεολογία μας».