ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει το Ποτάμι για Πρόεδρο

Τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει το Ποτάμι για Πρόεδρο

«Το Ποτάμι, πιστό στις αρχές του, προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Νίκο Αλιβιζάτο».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι χαρακτηρίζει τον κ. Αλιβιζάτο ως «έναν ανυποχώρητο υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Έναν επιστήμονα με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, έναν ενεργό πολίτη, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή.Έναν Έλληνα που η παρουσία του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανοίξει μία νέα εποχή για την πατρίδα».

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Αλιβιζάτος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Καθώς πιστεύω ότι μόνον με ευρύτερες συναινέσεις μπορεί να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρου Θεοδωράκη και τον ευχαριστώ».

Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Αλιβιζάτος – όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης τον είχε αρχικά προτείνει για το Προεδρικό αξίωμα - με επιστολή του σε καθημερινή εφημερίδα ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να αναμειχθεί στη διεξαγόμενη συζήτηση για την προσεχή Προεδρική εκλογή.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ανέφερε:

«Θέλω να διευκρινίσω ότι, από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη, δεν είχα γνώση της πολύ τιμητικής πρότασής του. Από την άλλη, δεν επιθυμώ να αναμειχθεί, με οποιονδήποτε τρόπο, το όνομά μου στη διεξαγόμενη συζήτηση για την προσεχή προεδρική εκλογή. Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά μου στο Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να μου δίνει μεγάλες ικανοποιήσεις».

Σχετικές ειδήσεις