ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Οι …αρχίατροι του ΔΝΤ είχαν πείρα από άλλες οικονομίες

Θεοδωράκης: Οι …αρχίατροι του ΔΝΤ είχαν πείρα από άλλες οικονομίες

Για αρχίατρους του ΔΝΤ έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις Βρυξέλλες προς τους βουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αν ήμουν Θεσμός, θα πίεζα περισσότερο τους Έλληνες για μεταρρυθμίσεις και όχι για περικοπές», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάκαμψη με συνεχή λιτότητα».

Όπως είπε στην ομιλία του, για να ανακάμψει η Ελλάδα «έχει ανάγκη από ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Χωρίς τα διαπλεκόμενα βαρίδια της οικονομίας. Χωρίς συμφέροντα και συντεχνίες. Με αξιολόγηση και μείωση του δημοσίου. Με απελευθέρωση των επενδύσεων. Με προστασία στους αληθινά αδύνατους και όχι σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους τυραννισμένους»

Η διαφθορά στην Ελλάδα είχε πολλούς τεμνόμενους κύκλους. Ξεκινούσε από τους φίλους των υπουργών, τους διαπλεκόμενους και κατέληγε στους φίλους των κομμάτων, που πίεζαν συνεχώς για να μην αλλάξει τίποτα στο δημόσιο, στο ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία, το χωράφι. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ελληνικό πρόβλημα» σημείωσε.

«Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εκπονήθηκε βέβαια βιαστικά. Στην αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, δεν υπήρξε αρκετή Ευρώπη» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, με μια παρομοίωση: «Οι θεσμοί έδιναν ένα φάρμακο, που θεράπευε την παχυσαρκία, προκαλώντας όμως βαριές ηπατικές και νεφρικές βλάβες – με κίνδυνο να έχουμε στο τέλος ένα πολύ καλλίγραμμο πτώμα. Και οι αρχίατροι του ΔΝΤ είχαν πείρα από άλλες ηπείρους και πολύ διαφορετικές οικονομίες. Δεν είναι να απορεί κανείς που ο ασθενής- όποτε έβρισκε ευκαιρία- έφτυνε το φάρμακο»

Συναντήσεις με Σουλτς και Φερχόφστατ

stauros potami

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Συζήτησαν τόσο για την τελευταία συμφωνία όσο και για τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητο η Ευρώπη ότι πρέπει να γίνουν.

«Πρέπει η χώρα γρήγορα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ρώτησε για τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα τις αξιολογούμε μία – μία», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Xθες, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ.

Σχετικές ειδήσεις