ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Σε στρατηγικό κενό η χώρα

Βενιζέλος: Σε στρατηγικό κενό η χώρα

Σωρεία διαπραγματευτικών λαθών, που έχουν οδηγήσει τη χώρα χιλιόμετρα πίσω, καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, υποστήριξε πως η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό.

«Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος;», διερωτήθηκε.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι «όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος», αλλά, όπως παρατήρησε, «μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα».

«Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική», είπε, ξεχνώντας, ίσως, τα αδιέξοδα στα οποία είχε οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες η πολιτική της λιτότητας που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σχετικές ειδήσεις