ΚΟΜΜΑΤΑ

Το Ποτάμι: Όχι άλλοι φόροι

Το Ποτάμι: Όχι άλλοι φόροι

Τη διαφωνία του με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για την προοπτική επιβολής έκτακτων φόρων στα υψηλά εισοδήματα εκφράζει το Ποτάμι.

«Όχι άλλοι φόροι. Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα επιβάλλουν έκτακτο φόρο- αν χρειαστεί- είναι άλλο ένα δείγμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει επεξεργασμένες λύσεις και πάει να αντιγράψει αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας και τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και η σπατάλη, και όχι να αυξηθούν και άλλο οι φόροι.

«Προεκλογικά όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι με έκτακτες εισφορές και ξαφνικούς νέους φόρους δε χτίζεις ανταγωνιστική οικονομία. Και τώρα μετεκλογικά - αντί να κάνουμε τα λόγια πράξεις - κάθε μέρα ακούμε και για μια νέα εισφορά. Χτες είπαν ότι θα αυξήσουν το ανταποδοτικό τέλος για μια "νέα μεγάλη ΕΡΤ", σήμερα είχαμε τις "υποσχέσεις" για έκτακτους φόρους. Αύριο τι θα ακούσουμε;», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού