ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σκουρλέτη με τους απολυμένους της «Χαλυβουργίας»

Συνάντηση Σκουρλέτη με τους απολυμένους της «Χαλυβουργίας»

Την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που εγκρίθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το καλοκαίρι του 2014, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, επιτροπή απολυμένων από την εταιρεία «Χαλυβουργία Ελλάδος».

Η επιτροπή, ζήτησε επίσης από τον υπουργό Εργασίας, την ενίσχυση των απολυμένων - πολλοί από τους οποίους είναι άνεργοι επί 3,5 χρόνια - και των οικογενειών τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε, ότι θα εξετασθεί κάθε δυνατότητα άμεσης στήριξης των άνεργων και των οικογενειών τους και ανέφερε, ότι «ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών αποτέλεσε σύμβολο για ολόκληρη την εργατική τάξη».

Ο κ. Σκουρλέτης, αναφέρθηκε, επίσης, στην καθοριστική συμβολή για την προστασία των ανέργων η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σημείωσε, ότι «οι επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ομαδικές απολύσεις, θα θέσουν περιορισμούς στην πραγματοποίηση απολύσεων και θα ενισχύσουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες των σωματείων των εργαζομένων».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού ΟΕΚ «Μελίνα Μερκούρη», οι οποίοι ζητούν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή δανείων του ΟΕΚ και εκπροσώπους των εργαζομένων των «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα», οι οποίοι μετά την πτώχευση της εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις