Έκτακτο συνέδριο ζητά ο Δένδιας

Newsroom Newsroom

Έκτακτο συνέδριο ζητά ο Δένδιας

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου που θα αποφασίσει για επανατοποθέτηση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της ΝΔ, αλλά ενδεχομένως και για την ηγετική ομάδα του κόμματος, ζήτησε ο Ν. Δένδιας, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ.

«Η πρώτη αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία επί Κυβέρνησης Σαμαρά προσέφερε στον τόπο» τόνισε ο Ν.Δένδιας προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αποτέλεσε δεινή ήττα».

«Η ήττα μας δεν ήταν προδιαγεγραμμένη ούτε αναπόφευκτη, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι ο εκλογικός μας αντίπαλος δεν ήταν ένα συμβατικό κόμμα, αλλά ένας συνασπισμός από συνιστώσες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ηττήθηκαν τακτικές, όχι η ιδεολογία μας», είπε ο κ. Δένδιας και έκανε λόγο για διαρκώς αναπροσαρμοζόμενη τακτική, μέσα σε διάστημα λίγων ετών και για πολιτική «στον δρόμο του λαϊκισμού μετά τις ευρωεκλογές».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι «η παράταξη σήμερα διέρχεται μέγιστο υπαρξιακό κίνδυνο» και έκανε λόγο για "διεμβολισμό" τόσο από τα δεξιά (ΧΑ, ΑΝΕΛ) όσο και από το Κέντρο (Ποτάμι), αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη.

Όπως ακόμη επισήμανε ο πρώην υπουργός, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός ότι παρουσιάζει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη της εξουσίας απίστευτες παλινδρομήσεις και ασυνεννοησία, ενώ πολλές φορές εμφανίζεται να οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια τον τόπο, αλλά «η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα λάθη της Κυβέρνησης και ο πολιτικός της λόγος έχει τεθεί στο περιθώριο».

Για τον ίδιο λόγο, ζήτησε η ΝΔ «τάχιστα να ανακτήσει τον χαρακτήρα, το ιδεολογικό και πολιτικό της εύρος που της δίνει η καταστατική της πράξη και το όραμα του Ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει επανασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία και με την εν δυνάμει εκλογική του βάση που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από μία ανοικτή συνεδριακή διαδικασία «η οποία θα μπορέσει να επαναδιατυπώσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και να παραπέμψει - εάν κρίνει - στην ευρεία κοινωνία την εκλογή της ηγετικής ομάδας που θα διατυπώσει το νέο προγραμματικό λόγο στην κοινωνία».

Ο κ.Δένδιας προειδοποίησε ότι εάν δεν το πράξει, τότε στην επόμενη Βουλή δε θα απαιτείται να απασχολούμε την αίθουσα της Γερουσίας. Θα επαρκεί πολύ μικρότερη αίθουσα και ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved