ΚΟΜΜΑΤΑ

Αποδεκτή και τυπικά από τον Λαφαζάνη η παραίτηση του Ζερβού

Αποδεκτή και τυπικά από τον Λαφαζάνη η παραίτηση του Ζερβού

Και τυπικά αποδεκτή έγινε σήμερα, Πέμπτη (05/03/2015) η παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ, Α. Ζερβού από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην επιστολή του προς τον κ. Ζερβό ο υπουργός αναφέρει:

«Κατανοώ πλήρως τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκατε σε παραίτηση, την οποία και κάνω αποδεκτή» και του ζητά να παραμείνει στη θέση του για ορισμένες μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί νόμιμα η διαδικασία αντικατάστασής του.

Στην επιστολή του ο κ. Ζερβός αφού επισημαίνει ότι «η ΔΕΗ και εγώ προσωπικά υπήρξαμε αναπόφευκτα πολλές φορές αντικείμενο κριτικής και αρνητικής δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια», προσθέτει:

«Καταβάλαμε συλλογικά κάθε προσπάθεια να θεραπεύσουμε τα όποια προβλήματα για τα οποία ασκείτο καλόπιστη κριτική και να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την αρνητική δημοσιότητα που εκπορευόταν από άλλες σκοπιμότητες. Ωστόσο η αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ημερών θεωρώ ότι δημιουργεί πλέον σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση και προτάσσοντας το συμφέρον της και για λόγους προσωπικής ευθιξίας παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου».