ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ξαναβγάζουν τη Χρυσή Αυγή στην επιφάνεια με περίεργο τρόπο

Κουτσούμπας: Ξαναβγάζουν τη Χρυσή Αυγή στην επιφάνεια με περίεργο τρόπο

Στον προβληματισμό που έχει δημιουργήσει στο ΚΚΕ η αθωωτική απόφαση υπέρ του Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει «καταδικάσει αυτό το ναζιστικό μόρφωμα ως εγκληματική οργάνωση» με προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα του ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, «και το ξαναβγάζουν στην επιφάνεια με έναν περίεργο τρόπο οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση».

Ανέφερε, επίσης, ότι τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο κ. Παυλόπουλος είχαν υποχρέωση να καταθέσουν για το γεγονός αυτό και στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση δε αν οι δύο προαναφερθέντες δεν ήθελαν απλώς να μετάσχουν «σε μια τέτοια ιστορία» ή υπάρχει ευρύτερο σχέδιο, είπε ότι δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, καθώς «δεν το ξέρω αυτήν τη στιγμή».

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι η όλη υπόθεση γεννά ανησυχίες, «όπως επίσης και η στάση της προέδρου της Βουλής όλο το τελευταίο διάστημα, η οποία αναδεικνύει αυτό το ζήτημα βάζοντας στο πολιτικό κάδρο τη Χρυσή Αυγή, ξανά όταν μάλιστα ετοιμάζεται τώρα, σε 1-2 μήνες, να αρχίσει η δίκη» και πρόσθεσε ότι απεύχεται, όπως όλοι, όλα αυτά να αποτελούν προμήνυμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως της κυβέρνησης που πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.

Σχετικές ειδήσεις