ΚΟΜΜΑΤΑ

Θεοδωράκης για Eurogroup: Ελπίζω να μην υπάρξει μια νέα εμπλοκή

Θεοδωράκης για Eurogroup: Ελπίζω να μην υπάρξει μια νέα εμπλοκή

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να τρέξει στην παρούσα φάση και πως τα ζητήματα αυτή τη στιγμή απαιτούν άμεσες και μελετημένες λύσεις εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (10/03/2015) ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το χθεσινό (09/03/2015) αποτέλεσμα του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη είπε σε δημοσιογράφους:

«H Ελλάδα πρέπει να τρέξει. Αν έχεις επαφή με την πραγματικότητα, με την οικονομία και με τους ανθρώπους που δουλεύουν, θα ακούσεις από όλους ότι καθυστερούμε πολύ. Δεν είναι ζήτημα της Ευρώπης, είναι ζήτημα δικό μας. Αυτή ακριβώς ήταν και η σύστασή μας προς τον Πρωθυπουργό. Πρέπει δηλαδή με ταχύ τρόπο να φύγουμε μπροστά προς τις μεταρρυθμίσεις. Να μην βρίσκουμε δικαιολογίες για να καθυστερούμε με συζητήσεις. Έστω κι έτσι πάντως, οι τελευταίες κινήσεις – ότι έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια και αξιολογούμε μαζί τα επόμενα βήματα και προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις – ίσως να είναι κάτι θετικό».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ευελπιστώντας πως δεν θα υπάρξει μια νέα εμπλοκή και μια καινούργια συζήτηση. «Τα ζητήματα αυτή τη στιγμή απαιτούν γρήγορες, άμεσες, μελετημένες λύσεις» τόνισε, ενώ επισήμανε πως «Πολλά από αυτά που σχεδιάζουν οι υπουργοί της Κυβέρνησης είναι αντί-μεταρρυθμίσεις».

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Θεοδωράκης με τον κ. Καμίνη συζήτησαν για το ζήτημα των μεταναστών στην πόλη της Αθήνας και την ανάγκη επανασυγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Η λύση δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης ή τα παγκάκια στην Ομόνοια» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι παντού στην Ευρώπη υπάρχουν κέντρα κράτησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες, για οικογένειες και παιδιά. «Εδώ έχουμε επιλέξει να διαγράψουμε το παρελθόν και προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι που δεν έχουμε σχεδιάσει. Είναι ένα ακόμη λάθος της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αποφασίσει ποιος ασκεί μεταναστευτική πολιτική. Την ασκεί ο κ. Πανούσης ή η αναπληρώτρια υπουργός» διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε αφορά στην επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας στους δήμους.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του κ. Καμίνη, τονίζοντας ότι:

«Είναι ντροπή, πριν δύο χρόνια με το πρόσχημα της μείωσης των δαπανών, πήραμε τη Δημοτική Αστυνομία από τους δήμους, την πήγαμε στη Αστυνομία και δύο χρόνια αυτοί οι άνθρωποι κάθονται χωρίς να προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι δεν συμβιβάζονται οι απάνθρωπες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα με το πάρκινγκ των μεταναστών στην Ομόνοια.

«Ναι στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ευταξία στην πόλη» συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης. Εξέφρασε δε την ελπίδα να βρεθεί λύση σύντομα. Την ίδια στιγμή ζήτησε να επανέλθει στους δήμους η Δημοτική Αστυνομία με τις ανάλογες πιστώσεις και ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη. Ο δήμαρχος Αθηναίων ερωτηθείς αν έχει έρθει σε επαφή με την αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπε ότι δεν έχει ακόμη επισήμως αναλάβει τα καθήκοντά της.