ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Τσακαλώτου με πρέσβεις Βουλγαρίας και Σουηδίας

Συναντήσεις Τσακαλώτου με πρέσβεις Βουλγαρίας και Σουηδίας

Το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή (13/3) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την πρέσβη της γείτονος χώρας στην Ελλάδα, Εμίλια Κράλεβα – Συνάντηση και με την πρέσβη της Σουηδίαςστο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα διμερών πολιτικών, οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων, ενώ ο κ. Τσακαλώτος, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να δώσει βάρος στη διεύρυνση της οικονομικής διπλωματίας.

Από την πλευρά της, η κυρία Κράλεβα αναφέρθηκε στη σημαντική θέση των ελληνικών επενδύσεων στην Βουλγαρία, καθώς και στο ρόλο που διαδραματίζουν εκεί οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του τραπεζικού συστήματος της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ, οι δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας, καθώς και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις (και) με την πρέσβη της Σουηδίας στην Αθήνα Σαρλότ Ράνγκμπεργκ (Charlotte Wrangberg).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την πλευρά της κ. Ράνγκμπεργκ στην επίσκεψη ελληνικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, η οποία προγραμματίζεται για φέτος, στη Στοκχόλμη.

Σχετικές ειδήσεις