ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φόβοι στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Βενιζέλος θα… μπαστακωθεί στην ηγεσία!

Φόβοι στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Βενιζέλος θα… μπαστακωθεί στην ηγεσία!

Ενώ στο - τραυματισμένο και συρρικνωμένο - ΠΑΣΟΚ υποτίθεται πως προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει του προγραμματισμένου για το Μάιο συνέδριο, πολλά στελέχη του έχουν αρχίσει να φοβούνται ότι τελικά ο Β. Βενιζέλος θα παραμείνει γαντζωμένος στην κομματική ηγεσία, παρά τις κατά καιρούς (και πρόσφατα) διαβεβαιώσεις του ότι στο συνέδριο θα παραιτηθεί και θα εκλεγεί στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος του Κινήματος.

Θα επικαλεστεί εθνικούς λόγους, για να μην παραιτηθεί…

Όπως τονίζουν στο Newsbomb.gr στελέχη του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ αυτών ιστορικά στελέχη και αποστασιοποιημένα απ’ τα σημερινά δρώμενα αλλά και στελέχη τα οποία συμμετέχουν ενεργά στη κομματικό γίγνεσθαι), υπάρχουν διαρροές απ’ το περιβάλλον του Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες:

• Ο Β. Βενιζέλος θα επικαλεστεί στο συνέδριο εθνικούς λόγους, οι οποίοι (κατά την άποψή του) θα επιβάλλουν την περαιτέρω παραμονή του στη θέση του προέδρου και ως εκ τούτου θα προτείνει την… αναβολή της εκλογής του νέου προέδρου «για εύθετο χρόνο»!

Οι παραπάνω πληροφορίες - επαναλαμβάνουμε - διαρρέονται από συνεργάτες του νυν αρχηγού, όπως τονίζουν τα στελέχη, τα οποία φοβούνται πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί τελικά στο συνέδριο του Μάη.

Μάλιστα, προς επίρρωση των φόβων τους εκτός απ’ τις διαρροές αυτές επικαλούνται και μια άλλη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Βενιζέλος θα ήθελε την εκλογή ως διαδόχου του ενός στελέχους, το οποίο να μην είναι βουλευτής, ώστε να παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος της Κ.Ο. και έτσι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Αλλά όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένοι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, φαβορί για τη διαδοχή είναι η Φώφη Γεννηματά, πολύ περισσότερο αν η εκλογή (όπως άλλωστε προβλέπει και το καταστατικό) γίνει απ’ τη βάση.

Ωστόσο, ο Βενιζέλος δεν θέλει με τίποτα την εκλογή της Φώφης, με την οποία άλλωστε βρίσκεται την τελευταία περίοδο σε διαρκή σύγκρουση.

Προτιμά ή τον συνεργάτη του Κυρ. Πιερρακάκη ή έστω τον νυν γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, αν και τον θεωρεί άνθρωπο του Κ. Σκανδαλίδη, διότι μια πιθανή εκλογή ενός εξ αυτών θα του εξασφάλιζε την παραμονή στη θέση του προέδρου της Κ.Ο.

Είναι επομένως, όπως φοβούνται και τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πολύ πιθανό στην έναρξη του συνεδρίου, ο Βενιζέλος να επικαλεστεί την κρίσιμη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, που θα βρίσκεται τότε στην κορύφωσή της και να προτείνει την αναβολή της εκλογής του διαδόχου του λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται ενόψει κρίσιμων εξελίξεων και το Κίνημα δεν θα πρέπει να δοκιμάζεται από εσωστρέφεια.

Θα επικαλεστεί δηλαδή το ίδιο επιχείρημα που επικαλείται και ο πρώην συνεταίρος του, Αντ. Σαμαράς, προκειμένου να ξορκίσει το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, αν τελικά προβεί σε αυτό το απονενοημένο διάβημα ο Β. Βενιζέλος, θα υπάρξουν σφοδρότατες, έως και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και σε αποχωρήσεις

Σχετικές ειδήσεις