ΚΟΜΜΑΤΑ

Μήνυμα Τσίπρα προς Ευρωπαίους: Σεβαστείτε τη δημοκρατία… (video)

Μήνυμα Τσίπρα προς Ευρωπαίους: Σεβαστείτε τη δημοκρατία… (video)

Ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ορθώνοντας το ανάστημα της Ελλάδας και προειδοποιώντας για τους κινδύνους που κρύβει η ασέβεια στη Δημοκρατία».

«Να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και γραμματέα του Γαλλικού Κουμουνιστικού Κόμματος, Πιερ Λοράν, το μεσημέρι του Σαββάτου (14/3).

Αφού, δε, συνέδεσε το σεβασμό της Δημοκρατίας με την άνοδο του κόμματος της Λεπέν και άλλων ακροδεξιών δυνάμεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε με τον τρόπο του τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην σταθούν εμπόδιο στην εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε μάλιστα ότι σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν αλλάξουν στάση απέναντι στην Ελλάδα, «ωφελημένοι θα βγουν οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές».

«Ιδίως το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο Γάλλο πολιτικό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν μία ημέρα μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς…