ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι: Οι υπουργοί να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους

Το Ποτάμι: Οι υπουργοί να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους

Να πάρει αποφάσεις καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, λέγοντας πως πέρασαν ήδη 50 μέρες τις εκλογές και πρέπει «τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση».

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, οι διαπραγματεύσεις θα είναι χωρίς αποτέλεσμα, αν δεν δουλέψει η κρατική μηχανή: «Η οικονομία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυξίας λόγω έλλειψης ρευστότητας. Όμως η κυβέρνηση μόλις τώρα δείχνει να ανησυχεί.Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει.Συμφωνούμε ότι τα δημόσια ταμεία δε μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι όμως, οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους» σημειώνει το Ποτάμι.

Μάλιστα καλεί τα μέλη της κυβέρνησης «να σταματήσουν τις συνεντεύξεις επί παντός του επιστητού και να δουλέψουν συστηματικά. Οφείλουν τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση».

Σχετικές ειδήσεις