ΚΟΜΜΑΤΑ

Φίλης: Αν οι δανειστές συνεχίσουν τις μονομερείς ενέργειες, θα απαντήσουμε

Φίλης: Αν οι δανειστές συνεχίσουν τις μονομερείς ενέργειες, θα απαντήσουμε

Την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης αν συνεχιστούν οι μονομερείς ενέργειες εκ μέρους των δανειστών και συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά απέναντι στη χώρα, προανήγγειλε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

«Εάν οι δανειστές συνεχίσουν ένα παιχνίδι εκβιασμών, τελεσιγράφων και αν συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού, τότε η κυβέρνηση δεν έχει άλλη λύση παρά να απαντήσει σε αυτήν τη μονομερή ενέργεια των δανειστών, καταφεύγοντας στο μόνο ισχυρό όπλο που έχει. Την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Η λειτουργία του ελληνικού κράτους, των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, ως προτεραιότητα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Δεν θα γίνουμε αποδέκτες μονομερών ενεργειών εκ μέρους των δανειστών. Είναι σαφής η άποψή μας και τη διατυπώνουμε με μεγάλη σαφήνεια για όποιον θέλει να την ακούσει για μια ακόμη φορά. Εμείς δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες, αλλά δεν θα ανεχθούμε όμως και μονομερείς ενέργειες εις βάρος του ελληνικού λαού. Είναι προφανές ότι δεν κυβερνά μια κυβέρνηση υπό επιτροπεία, ούτε με μερική εξουσιοδότηση και εντολή. Κυβερνά μια κυβέρνηση που θέλει να αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία, την εθνική αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος της χώρας, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών».

Ακολούθως, ο κ. Φίλης υπογράμμισε: «Θα πέσουν στο κενό οι εκβιασμοί που απεργάζονται απ΄έξω και από μέσα. Εκβιασμοί που θέλουν να εμποδίσουν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης αυτής. Θα προχωρήσουμε χωρίς να δίνουμε σε κανέναν λόγο σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει και τα οποία είναι απολύτως εντός των πλαισίων της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, για την ΕΡΤ, αλλά και μια σειρά άλλα μέτρα ανθρωπιστικής υφής όπως αυτά που ανήγγειλε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορούν την κατάργηση φυλακών Τύπου Γ, την αποφυλάκιση ανηλίκων, βαριά ασθενών και αναπήρων και την τιμωρία του bullying».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Θα πέσουν στο κενό αυτοί οι εκβιασμοί παρεμπόδισης του νομοθετικού έργου και θα επιμείνουμε στην εφαρμογή του πλαισίου συμφωνίας στις 20 Φεβρουαρίου που συνυπογράψαμε με το Eurogroup, ένα πλαίσιο το οποίο θέτει μια κίνηση για μεταρρυθμίσεις και καθιστά οριστικά παρελθόν το Μνημόνιο και την 5η αξιολόγηση. Και ταυτοχρόνως θα επιμείνουμε στο μεταβατικό διάστημα των τεσσάρων μηνών, στην υποχρέωση των δανειστών να δώσουν τα χρήματα στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων