ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Δεν θα παρεμβαίνουν τα κλιμάκια στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Κουίκ: Δεν θα παρεμβαίνουν τα κλιμάκια στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Συνεχείς επιθέσεις από τους ξένους εταίρους, καθώς και από τα διεθνή ΜΜΕ (κυρίως τα γερμανόφωνα), δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την ημέρα που ορκίστηκε και αμέσως μετά την 20η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ.

«Συνέχεια "τσιτώνουν" τον Έλληνα, ότι "καταστρεφόμαστε, φεύγουμε, Grexit, δεν έχουμε λεφτά"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Επικρατείας, σε παρέμβασή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά».

Ο κ. Κουίκ σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει καταστραφεί, αντιθέτως προχωρά και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί, προσθέτοντας ότι «αυτό το οποίο πρέπει να καταστεί σαφές, για το κάθε τεχνικό κλιμάκιο που έρχεται εδώ, είναι ότι δεν θα παρεμβαίνει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Τόνισε, επίσης, ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει έστω και «ένα ευρώ» που θα αποφέρει στα ταμεία η ρύθμιση των 100 δόσεων, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να συγχέονται το καθαρά τεχνοκρατικό κομμάτι με την πολιτική βούληση και πως ορθώς «έθεσε το θέμα ο πρωθυπουργός και σε επίπεδο πολιτικής βούλησης».

Αφού επισήμανε, δε, ότι πλέον οι Έλληνες προτείνουν και δεν δέχονται εντολές, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, ο κ. Κουίκ υπογράμμισε: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε τις λύσεις. Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν πραγματικά να πάνε στη σύγκρουση, γιατί μέχρι τώρα μού είχε δοθεί η εντύπωση ότι εμείς ζητούσαμε, μέσα στην Ευρωζώνη πάντοτε, τη λύση και κάποιοι άλλοι θέλανε τη σύγκρουση».

Ακολούθως, ο υφυπουργός Επικρατείας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα θα πάει καλά, «αρκεί να μας αφήσουν λίγο να ηρεμήσουμε. Μπορούνε επιτέλους για μερικές μέρες, μερικές εβδομάδες, να μην ασχολούνται μαζί μας για να κάνουμε τη δουλειά μας;».

Σχετικά με τη χθεσινή επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, εκτίμησε ως θετικό το γεγονός ότι οι πάντες είπαν πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα επ' αυτού, και πρόσθεσε: «η κ. Μέρκελ δεν θα ήθελε ποτέ, από τη στιγμή που φιλοδοξεί να αφήσει ένα όνομα καταγεγραμμένο θετικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να σκάσει μέσα στα χέρια της ένα ντόμινο ξεκινώντας από την Ελλάδα, εξαιτίας βεβαίως και των πολιτικών που εν πολλοίς επέβαλε το Βερολίνο».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουίκ ανέφερε: «Και υπενθυμίζω ότι είχαμε και την ουσιαστική πολιτική παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη γεωπολιτική θέση την οποία έχουμε εμείς εδώ και τι μπορεί να σημαίνει αν κάτι δεν πάει καλά με την Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε τι σας λέω, με Ουκρανία, Β. Αφρική, Λιβύη και απέναντι Μ. Ανατολή».

Σχετικές ειδήσεις