ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Επιδιώκεται πολιτική λύση, θα φανεί αν υπάρχει η βούληση

Χουντής: Επιδιώκεται πολιτική λύση, θα φανεί αν υπάρχει η βούληση

Πολιτική λύση επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους χωρίς να υποτιμά τα νούμερα σημείωσε οαναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" σχολίασε ότι τα νούμερα δεν είναι το κύριο στοιχείο και θα σας το πω για δεύτερη και για τρίτη φορά. Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει πράγματι η πολιτική βούληση να κλείσει αυτό το θέμα.

Και συμπλήρωσε: "Το θέμα είναι στην πολιτική διαπραγμάτευση που γίνεται και όχι με τα τεχνικά κλιμάκια μόνο με την έννοια ότι εμείς έχουμε πει, η ελληνική κυβέρνηση, ότι δεν δέχεται μέτρα μνημονιακού χαρακτήρα, δεν δέχεται μέτρα υφεσιακά, δεν δέχεται μέτρα περικοπών λιτότητας και περικοπών μισθών και συντάξεων".

Πρόσθεσε ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει προς το θετικότερο ειδικά μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και ανέφερε ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης "δεν είναι γραμμές με νούμερα, είναι πολιτικές γραμμές".

Αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, σύμφωνα με το Mega, ο κ. Χουντής τόνισε ότι θα δείξει εάν το θετικό κλίμα που έχει καταγραφεί στις συζητήσεις θα επιβεβαιωθεί.

"Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι η συζήτηση προχώρησε θετικά αλλά αυτό που θα δείξει εάν πράγματι έχουμε φθάσει σε μια απόφαση θα το δείξει και η σημερινή συνεδρίαση και η συνεδρίαση του Eurogroup που μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό", είπε.

Και πρόσθεσε: "Στο κλίμα και όσον αφορά και στα νούμερα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος αλλά η πολιτική βούληση θα φανεί εδώ".

"Το EWG" -είπε ο υπουργός- "επηρεάζεται από τα πολιτικά όργανα και με βάση την εικόνα που τους δίνει αλλά και τα θέματα που έχουν τεθεί, θυμίζω ότι με πολιτική απόφαση συνήλθε και αποφάσισε το Eurogroup τον Απρίλη του 2014 ορισμένα πράγματα".

Σχετικές ειδήσεις