ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις εξαγγελίες Τσίπρα για την Υγεία

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις εξαγγελίες Τσίπρα για την Υγεία

Προσλήψεις οι οποίες είχαν εξαγγελθεί και ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, σε δήλωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, υπενθυμίζουμε ότι απολαμβάνουν ήδη δωρεάν πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας» και προσθέτει ότι «το μόνο χειροπιαστό μέτρο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα είναι η μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 50%».

Το Ποτάμι, με ανακοίνωση του βουλευτή Λάρισας και υπεύθυνου του τομέα υγείας του κόμματος, Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, αναφέρει ότι αντί ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα, στη βάση επεξεργασμένων στρατηγικών για την αναδιοργάνωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ, έκανε μια προεκλογικού τύπου ομιλία. «Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να κυβερνά παίρνοντας συγκεκριμένα μέτρα. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ανάγκη από τεκτονικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Είναι καιρός να αφήσουμε τα ευχολόγια».

«Ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του ενταφιάζει ακόμα και στα λόγια "τη δωρεάν" - δημόσια υγεία» υποστηρίζει το ΚΚΕ. Παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διαφοροποιηθεί από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν τα κατάφερε καθώς «αιτία είναι η συμφωνία με τη στρατηγική της ΕΕ και στον χώρο της Υγείας, Πρόνοιας και Φαρμάκου» τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε ανακοίνωσή του. Επίσης, αναφέρει ότι «οι 4.500 προσλήψεις ήδη ήταν προγραμματισμένες και διακηρυγμένες και από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι σταγόνα στον ωκεανό, ακόμα και για την κάλυψη των "μνημονιακών" κενών θέσεων και βέβαια απέχουν από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών για δημόσιο - δωρεάν σύστημα υγείας για το λαό» και προσθέτει ότι «κουβέντα δεν ακούσαμε για τις εργασιακές σχέσεις αυτού του προσωπικού που θα απασχοληθεί. Μήπως γιατί θα συνεχιστεί το καθεστώς της ελαστικής και μερικής απασχόλησης;».

Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής ΚΤΕ Υγεία, Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνησή του παράγει έργο, κατά την επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας περιορίστηκε σε βερμπαλιστικές δηλώσεις και ταυτόχρονα επανέλαβε τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου. Ως προς τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο κύριος Τσίπρας οφείλει να γνωρίζει ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το έτος 2015 είχε γίνει έγκαιρα και είχε αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών) το περασμένο Οκτώβριο. Το αίτημα περιελάμβανε 1500 γιατρούς και 2500 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ταυτόχρονα είχαμε φροντίσει να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ το 2014. Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα το 2ο εξάμηνο του 2014 να ενταχθούν στο ΕΣΥ 2486 άτομα».

Σχετικές ειδήσεις