ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς: Κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ΜΑΤ

Μπαλτάς: Κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ΜΑΤ

Για κάποιες ομάδες που "θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ" έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας,Αριστείδης Μπαλτάς.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", είπε ότι οι ομάδες αυτές, καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης...προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ.

"Αυτό το φαινόμενο είναι καινούριο, πρέπει να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που απαιτούνται χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα", σημείωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα "Νέα" όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκφράζει κραυγή αγωνίας για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας με αφορμή τα τελευταία περιστατικά καταλήψεων, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ.

"Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές", επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Μπαλτάς είπε πως δεν έχει την αρμοδιότητα της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι "η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Σχετικές ειδήσεις