ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Παρατείνεται ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ: Παρατείνεται ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.

«Θα μας πει κάποιος από την κυβέρνηση, με στοιχειώδη ειλικρίνεια, γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον να συναντήσει την κα Λαγκάρντ, αν επρόκειτο να βγει μια δήλωσή της όπως αυτή που βγήκε;» διερωτάται το κόμμα, ενώ συνεχίζει λέγοντας:

«Έπρεπε να φτιαχτεί το σκηνικό αυτό για να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση το ΔΝΤ ότι θα πληρώσει κανονικά τη δόση της 9ης Απριλίου; Υπήρχε άλλη περίπτωση; Δεν μπορούσε να το πει τηλεφωνικά;».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «έπρεπε να γίνει συνάντηση ξημερώματα Μ. Δευτέρας για να συμφωνήσει η κυβέρνηση ότι θα διευκολύνει αμέσως τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων ( επί λέξει: due diligence ) στην Αθήνα»;

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, τώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να βγάζει τη Μεγάλη εβδομάδα, μπορεί με άνεση να σκεφτεί κάτι για την εβδομάδα της διακαινησίμου.

«Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση: Να παρατείνεται κάθε εβδομάδα, για μία εβδομάδα, ο στρατηγικός εγκλωβισμός της κυβέρνησης που έχει γίνει βρόχος για την εθνική οικονομία» καταλήγει η ανακοίνωση.