ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: «Αποθήκη ψυχών» η Ελλάδα

ΚΚΕ: «Αποθήκη ψυχών» η Ελλάδα

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει χώρους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας και να επιταχύνει τις διαδικασίες απονομής ασύλου στους πρόσφυγες.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών" που ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και δεν "λιάζονται", όπως δήλωσε η αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι, λόγω των κανονισμών και των συνθηκών της ΕΕ, τους οποίους ψήφισαν ή θεωρούν ιερούς και απαραβίαστους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η απαράδεκτη κατάσταση στα νησιά υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων-μεταναστών, που αναμένεται να χειροτερέψει τους επόμενους μήνες, εξαιτίας και των επικίνδυνων εξελίξεων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, Μ. Ανατολής, Δ. Αφρικής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επανάπαυση ή αδιέξοδη και αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις