ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Να αποκτήσει η κυβέρνηση πολιτική για τη δημόσια ασφάλεια

Δένδιας: Να αποκτήσει η κυβέρνηση πολιτική για τη δημόσια ασφάλεια

Την εκτίμηση ότι από το φθινόπωρο και μετά «τα πράγματα θα αγριέψουν» εξέφρασε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με αφορμή την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά»,ο κ. Δένδιας κάλεσε την κυβέρνηση να «αποκτήσει πολιτική στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας» και σχολίασε ότι «με τη σχεδιαζόμενη διάταξη θα απελευθερωθούν άνθρωποι οι οποίοι κρατούνται για τρομοκρατία» Πρόσθεσε δε ότι αυτό αποτελεί « βαρύτατο ολίσθημα εις βάρος του κράτους δικαίου, εις βάρος της μνήμης των νεκρών».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., με την πολιτική της κυβέρνησης «παραιτείται η χώρα από το να είναι ένα κράτος δικαίου και γίνεται ένα κράτος ανομίας στο οποίο επιβραβεύεται ο δολοφόνος και τιμωρείται ο νεκρός και η μνήμη του».

Αναφερόμενος δε στη μεταναστευτική πολιτική τόνισε: «θυματοποιούνται οι πάντες, θυματοποιούνται οι ίδιοι οι μετανάστες τους αφήνουμε μπαίνουν σε μια χώρα δεν έχουν τρόπο να ζήσουν γίνονται θύματα των εγκληματιών, τους μετατρέπουν σε βαποράκια ναρκωτικών και σε μικροεγκληματίες γιατί και αυτοί οι φουκαράδες οι μετανάστες πρέπει να ζήσουν τι να κάνουν».

«Εμείς τους σπρώχνουμε με την αδιαφορία μας στην εγκληματικότητα αν δεν έχουμε μεταναστευτική πολιτική. Και δεύτερον θυματοποιούμε και παραβιάζουμε τα συνταγματικά δικαιώματα και των ελλήνων πολιτών, έχει καταστραφεί το κέντρο της Αθήνας από αυτά», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις