ΚΟΜΜΑΤΑ

Τσακαλώτος: Βάση της διαπραγμάτευσης η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Τσακαλώτος: Βάση της διαπραγμάτευσης η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Στήριξη στον Γιάνη Βαρουφάκη παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας για μία ακόμη φορά πως βάση της διαπραγμάτευσης αποτελεί η συμφωνία - γέφυρα της 20ής Φεβρουαρίου.

Μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής (17/4) σε εκδήλωση του ιδεολογικού ρεύματος των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε στείλει τις πρώτες προτάσεις του στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα το Eurogroup αποφάσισε ότι αποτελούν καλή βάση, αποδεικνύοντας έτσι ότι «η ρητορική ότι δεν έχουμε προτάσεις δεν πείθει».

Παράλληλα, τόνισε ότι «πολλοί έχουν προσπαθήσει να ξηλώσουν τη συμφωνία» καθώς «κάνουν λόγο για τα παλιά μέτρα», ενώ «η άλλη πλευρά δεν έχει καν δεχθεί ότι η στρατηγική του μνημονίου έχει αποτύχει».

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν μια χρονική σειρά», δηλαδή να προωθηθούν οι πρώτες μεταρρυθμίσεις για την οργάνωση της Διοίκησης, οι οποίες και «θα στρώσουν το δρόμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Συμπλήρωσε δε, ότι η αξιοπιστία αφορά και τις δύο πλευρές, υπενθυμίζοντας ότι στις πρώτες συναντήσεις που είχαν από κοινού με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Ευρώπη, «όλοι συμφωνούσαν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά την καταπολέμηση της διαφθοράς και λέγανε ότι θα σας δώσουμε το χρόνο να κινηθείτε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος, αφού σχολίασε ότι κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν η κυβέρνηση να λειτουργήσει πιο ριζοσπαστικά και «ίσως απογοητευθούν», επισήμανε ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία αυτό μπορεί να γίνει, όπως ο αγώνας κατά της διαφθοράς.

«Δουλεύουμε για το καλό σενάριο, δουλεύουμε για να υπάρξει λύση» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι «το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η σχέση μας με την κοινωνία και η στήριξή της».