ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση γκρεμίζει τις γέφυρες με τους συμμάχους

Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση γκρεμίζει τις γέφυρες με τους συμμάχους

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι, με αφορμή τις αντιδράσεις ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Το κόμμα εκτιμά ότι με αυτή την κίνηση της κυβέρνησης, αντί να κερδίζουμε νέους φίλους "φροντίζουμε" να χάνουμε κι αυτούς που έχουμε. «Την ώρα που η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από διεθνή υποστήριξη, η κυβέρνηση επιλέγει να γκρεμίσει τις γέφυρες με παραδοσιακούς μας συμμάχους όπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία», αναφέρεται στο σχόλιό του το Ποτάμι.

«Η πρωτοφανής κίνηση της δημόσιας καταγγελίας από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ κ.Πιρς για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η διαμαρτυρία από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Κέρι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, το γεγονός ότι η αποφυλάκιση σκίασε τη συνάντηση Κέρι- Κοτζιά στην Ουάσιγκτον και η ενόχληση της Μεγάλης Βρετανίας δείχνουν τη διεθνή απομόνωση στην οποία περιέρχεται καθημερινά η Ελλάδα», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής προτιμά να κάνει τα χατίρια κάποιων περιθωριακών ομάδων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς βέβαια, προσθέτει, και των διάσημων και των πλούσιων των φυλακών.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο ερασιτεχνισμός και οι ιδεοληψίες κάποιων υπουργών μπορεί να αντιμετωπίζονται ως γραφικότητες στο εσωτερικό, προκαλούν όμως ανεπανόρθωτη ζημιά όταν αφορούν τη διεθνή θέση της πατρίδας μας».

Σχετικές ειδήσεις