ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Πλήρες αδιέξοδο αν πάμε σε δημοψήφισμα ή εκλογές

Καραγκούνης: Πλήρες αδιέξοδο αν πάμε σε δημοψήφισμα ή εκλογές

Πλήρες αδιέξοδο χαρακτήρισε ενδεχόμενοδημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές προκειμένου να εγκριθεί από τον λαό η συμφωνία με τους δανειστές, οΚώστας Καραγκούνης, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Αυτό θα σημαίνει πλήρες αδιέξοδο και νομίζω θα σημαίνει έμπρακτη ομολογία της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης. Δηλαδή θα έχει απολέσει την εντολή που έδωσε ο κόσμος στις 25 Ιανουαρίου. Εκεί έδωσε εντολή για κατάργηση των μνημονίων, όπως λέει η κυβέρνηση και παύση της λιτότητας, αλλά όλα αυτά μέσα στο ευρώ. Νομίζω ότι αν πάμε σε εκλογές το δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο ευρώ ή δραχμή και εκεί θα υπάρξει πλήρης αποτυχίας της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον RealFm ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Στην επισήμανση αν θα μπορούσε το δίλημμα να είναι "ναι" στη συμφωνία ή έξω από αυτή ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: «Ναι, αλλά αυτή την εντολή την πήρες στις 25 Γενάρη γιατί είπε να κάνουν καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ. Αυτή ήταν η εντολή που πήρε στις 25 Ιανουαρίου η συγκυβέρνηση. Τώρα θα μιλάμε για μια νέα συμφωνία θα μιλάμε για μια καινούργια εντολή».

«Είχε πει ότι η συμφωνία θα γίνει εντός ευρώ. Οι εκλογές αντιλαμβάνεστε τι αντίκτυπο θα είχαν και στην οικονομία και γενικώς τι διλήμματα θα τεθούν πλέον στον ελληνικό λαό. Νομίζω ότι δύσκολα θα ξεφύγει από την δική μας κριτική, όλων των κομμάτων, ότι θες μια καινούργια συμφωνία για να βγάλεις τη χώρα από το ευρώ», σημείωσε.

Στο ερώτημα του RealF μήπως η Ν.Δ. φοβάται ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας σε περίπτωση εκλογών να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό ο κ. Καραγκούνης απάντησε: «Εμείς δεν φοβόμαστε καθόλου τις εκλογές. Το αντίθετο. Αν τεθεί τέτοιο δίλημμα η Ν.Δ. ή μάλλον θα έλεγα οι πολίτες θα ψηφίσουν για την Ευρώπη και όχι εναντίον της Ευρώπης. Το δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Νομίζω ότι τη δυσκολία θα την έχει η κυβέρνηση. Πάντως να ξέρετε εμείς δεν προτάσσουμε το κομματικό συμφέρον, προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον.

«Το εθνικό συμφέρον λέει συμφωνία εντός ευρώ ή επιτέλους να λήξει αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε. Τώρα, βρεθήκαμε διότι υπήρξαν πολύ συγκεκριμένες αδυναμίες και ελλείψεις αυτής της κυβέρνησης που εγκλωβίστηκε στα ψέματα που έχει πει, γιατί κορόιδεψε τον κόσμο. Είναι σαφές ότι κορόιδεψε τον κόσμο. Αυτά τα οποία είχε τάξει πριν από τις εκλογές σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα κάνει πράξη. Αλλά αυτό αφορά την κυβέρνηση δεν αφορά εμάς. Αυτό που αφορά εμάς είναι η χώρα να βγει από τη στενωπό».

«Την τελική συμφωνία θα τη δούμε, θα την κρίνουμε και αναλόγως θα πράξουμε»

Στο ερώτημα αν η ΝΔ είναι διατεθειμένη να στηρίξει στη Βουλή μία συμφωνία με τους δανειστές ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε: «Εμείς έχουμε ψηφίσει ήδη τα δύο πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι αυτή η συμφωνία που θα έρθει τι θα περιλαμβάνει και γι' αυτό στηρίξαμε και την παράταση της συμφωνίας μέχρι τέλη Ιουνίου. Αλλά ποια θα είναι η τελική συμφωνία θα το δούμε εκείνη τη στιγμή, θα δούμε τι θα περιλαμβάνει.

«Γιατί λέει η κυβέρνηση ότι δεν έχει στην ατζέντα της αντιυφεσιακά μέτρα, μα το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο που είναι η μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων πληρωμών και η εσωτερική στάση πληρωμών που έχει γίνει, ήδη υπάρχει. Πως μπορούμε να στηρίξουμε μια τέτοια λογική, μια τέτοια πολιτική. Την τελική συμφωνία θα τη δούμε θα την κρίνουμε και αναλόγως θα πράξουμε. Στη λογική όμως να υπάρξει συμφωνία σε αυτό συμφωνούμε και γι' αυτό ψηφίσαμε και την παράταση και ευελπιστούμε ότι θα λήξει αυτό το δράμα για την ελληνική οικονομία».

Σχετικές ειδήσεις