ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλέπει Σουλτς ο Σαμαράς στο Στρασβούργο - «Καρφιά» για τη στρατηγική της κυβέρνησης

Βλέπει Σουλτς ο Σαμαράς στο Στρασβούργο - «Καρφιά» για τη στρατηγική της κυβέρνησης

Για το Στρασβούργο θα αναχωρήσει αύριο, Τρίτη (28/4), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, αφού νωρίτερα παραβρεθεί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στην τακτική -ανά Σύνοδο -συνεδρίαση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ όπου θα είναι ομιλητής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει επαφές με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τους κκ. Σουλτς και Βιντέλα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες διμερείς επαφές. Στόχος του, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και να επισημάνει στους εταίρους πως ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, στη ΝΔ, εκτιμούν πως η στρατηγική ρήξης με τους εταίρους, που θεωρούν πως ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις την ελληνική οικονομία. Σε αυτή τη λογική ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους, υλοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Τονίζουν, μάλιστα, πως έχουν εξανεμιστεί τα χρήματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ταμεία, ένα ποσό που προσδιορίζουν στο 1,9 δισ. ευρώ καθώς, όπως υπογραμμίζουν, στην κυβέρνηση δεν έχουν καμία σοβαρή στρατηγική για το πώς θα κινηθούν.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως δεν έχουν τη στρατηγική της… υπόκλισης και του… σκυψίματος στις απαιτήσεις των εταίρων – δυναστών, όπως οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών…

Σχετικές ειδήσεις