ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία

Φίλης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία

«Πιστεύω ότι εργαζόμαστε για συμφωνία, δεν μπορώ να κάνω προγνώσεις αυτήν την στιγμή, φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Nίκος Φίλης.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων μιλώντας στον Realfm πρόσθεσε, «πριν έρθει η στιγμή της αλήθειας και έρχεται μεθαύριο, είναι η στιγμή που πρέπει η ΕΚΤ θα αποφασίσει αν θα αυξήσει το όριο της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου η Ελλάδα να αντεπεξέλθει στην υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ, είναι λογικό να δημιουργείται μια εικόνα επικοινωνιακού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα για να επιρρίπτεται η ευθύνη στην Ελλάδα, να ενοχοποιείται η Ελλάδα και οποιαδήποτε ρύθμιση να μην είναι προς ένα συμβιβασμό αλλά ως τελεσίγραφο και επιβολή προς την Ελλάδα».

Με αφορμή δήλωση στην «Αγορά» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τόνισε ότι «η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της με συμφωνίες αντιλαϊκού βούρκου», ο κ. Φίλης ρωτήθηκε αν κάνει καλό την ώρα της διαπραγματεύσεις να ακούγονται κάθε μέρα τέτοιες δηλώσεις.

«Δεν είναι δηλώσεις που υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση. Είναι δηλώσεις που στέλνουν ένα μήνυμα ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να είναι αποδεκτή από την κοινωνία και όχι διαπραγμάτευση επιβολής τελεσιγράφων από τους πιστωτές», τόνισε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις