ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Χυδαία προβοκάτσια αν δεν αποκαλυφθεί το όνομα του υπουργού

Μαξίμου: Χυδαία προβοκάτσια αν δεν αποκαλυφθεί το όνομα του υπουργού

Την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», να αναφέρει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού (ο οποίος - βάσει δημοσιεύματός της - φέρεται να έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό), το ποσό, αλλά και τα στοιχεία του λογαριασμού, στην αυριανή (5/5) της έκδοση, καλούν κυβερνητικής πηγές.

«Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση», συμπληρώνουν, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται σε αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος μετέφερε το Μάρτιο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, 80.000 ευρώ, με μία και μόνη συναλλαγή, στο Λουξεμβούργο.

Κεγκέρογλου: Υπουργός με ένα «Μ» έβγαλε 80.000 - Βαλαβάνη: Δεν μπορώ να το φανταστώ

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, μέσω του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι «από ό,τι λέγεται ο αναπληρωτής υπουργός είναι με ένα "Μ"».

«Είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνησή σας», είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα "Μ" ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε ότι αδυνατεί να πιστέψει πως το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Εμείς είμαστε στα υπόγεια υπουργείου. Δεν είχα υπόψη μου το δημοσίευμα. Βεβαίως χρειάζεται άμεση απάντηση και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτοί που πρέπει να το κοιτάξουν θα το κάνουν και θα υπάρξει απάντηση», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις