ΚΟΜΜΑΤΑ

Σταύρος Θεοδωράκης: Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές του Ποταμιού

Σταύρος Θεοδωράκης: Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές του Ποταμιού

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία με τους εταίρους έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταυρός Θεοδωράκης μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών και εθελοντών του κόμματος για την Ημέρα της Ευρώπης το μεσημέρι του Σαββάτου (09/05/2005) στον Κεραμεικό.

«Μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Ευρώπη για να μειώσουμε την κοινωνική ανισότητα και να μπούμε στην ανάπτυξη. Τολμάμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Συγκρουόμαστε με τους συντηρητικούς και τους λαϊκιστές και τελικά χτίζουμε μια μεγάλη κοινωνική συμφωνία με αυτούς που παράγουν και δημιουργούν στην Ελλάδα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πόσο σημαντική είναι για τη χώρα η ευρωπαϊκή πορεία παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να γίνει η Ευρώπη μια πιο δίκαιη, όπως είπε, οικογένεια για όλους.

Ο κ. Θεοδωράκης ερωτηθείς Αν θα ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε πρόθυμος ωστόσο παρατήρησε: «όλες οι πολιτικές δυνάμεις για τη συμφωνία με την Ευρώπη πρέπει να έχουν μια, έστω ελάχιστη, συνεννόηση. Πρέπει προφανώς να περιμένουμε τα αποτελέσματα του Eurogroup και να δούμε πώς πάνε οι συζητήσεις ώστε να έχουμε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο συζήτησης. Για το Ποτάμι -και επειδή προκλήθηκα χθες από τον πρωθυπουργό- οι κόκκινες γραμμές είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Οι κόκκινες γραμμές είναι: ευρώ, παραμονή στην καρδιά της Ευρώπης, ένα πρόγραμμα που θα μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες, όχι νέα μέτρα που οδηγούν σε ύφεση και λιτότητα και τελικά μια αναπτυξιακή πορεία καθώς αυτό που έχει βασικά ανάγκη η χώρα σήμερα είναι ένα πράγμα: οι δουλειές. Πρέπει να έρθουν επενδύσεις, να υπάρχει ανάπτυξη, να υπάρχει επιχειρηματικότητα, να υπάρχει καινοτομία, να υπάρχουν δουλειές, να μειωθεί η ανεργία και σήμερα που είναι η μέρα της Ευρώπης, αυτό είναι και το μήνυμά μας. Η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να οχυρώσει τους νέους απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης που είναι η ανεργία. Εκεί λοιπόν πρέπει να γίνει η μεγάλη προσπάθεια και εκεί πρέπει να είμαστε όλοι σύμμαχοι».