ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμετική ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ κατά Ρωμανιά

Εμετική ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ κατά Ρωμανιά

Αήθης επίθεση κατά του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τις συντάξεις.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον κ. Ρωμανιά «γραφική τηλεπερσόνα» και «επαγγελματία συνδικαλιστή της Ν.Δ., πολιτευτή των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκε Γ.Γ. κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά δεν προλαβαίνει να πάει στο γραφείο του γιατί έχει μόνιμο στασίδι σε όλες τις πρωινές εκπομπές» και τον κατηγορεί πως «δημιουργεί σύγχυση στους ασφαλισμένους με τις καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει, σε ανακοίνωσή του, πως «ουδέποτε στις περιόδους που συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ετέθη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ θέμα ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις, κάτι που εξάλλου είναι αδιανόητο γιατί αναιρεί την αναγκαία και θεσμοθετημένη κρατική συμμετοχή στην κύρια κοινωνική ασφάλιση». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εάν κάτι τέτοιο έγινε τώρα, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι κυβερνητικοί χειρισμοί άνοιξαν ορέξεις των δανειστών.

Αντίθετα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ετέθη το 2014 θέμα μείωσης των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων και μείωσης του ΕΚΑΣ, θέματα που απορρίφθηκαν κατηγορηματικά στην διαπραγμάτευση από το ΠΑΣΟΚ. «Ας φροντίσει η κυβέρνηση να μη επανέλθουν τέτοια απαράδεκτα αιτήματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, για το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι είχε προβλεφθεί μεταβατική περίοδο (ως το 2019), ώστε να μη θιγούν ώριμα δικαιώματα.

«Ας φροντίσουν να υπάρξουν και τώρα οι αναγκαίες προβλέψεις», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωσή του.

Σχετικές ειδήσεις