ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Αναμενόμενη η θετική δήλωση του Eurogroup

Μαξίμου: Αναμενόμενη η θετική δήλωση του Eurogroup

Αναμενόμενη ήταν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης η θετική δήλωση μετά το τέλος του σημερινού Eurogroup, αποδίδοντάς την στην πολιτική βούληση που επέδειξε για να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία, «δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή».

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ – «ΛΙΓΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ», ΣΥΜΠΛΗΡΩ

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η απόφαση κατέγραψε την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο η επιτάχυνση της διαδικασίας - ώστε να βρεθεί ακόμη περισσότερο κοινό έδαφος με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των κανόνων της Ευρωζώνης και με σεβασμό στη Δημοκρατία - θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για την οριστική συμφωνία.

Παράλληλα, αφού προσθέτουν ότι στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών, επισημαίνουν: «το γεγονός πως πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν, είναι καλοδεχούμενο. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, «η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή», καταλήγουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις