ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Την προσήλωση στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης επιβεβαίωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης καταδικάζει την επιμονή των δανειστών για εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος της κυβέρνησης Σαμαρά «δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Η πολιτική Γραμματεία αναφέρει με έμφαση ότι η εντολή που πήρε η κυβέρνηση από το λαό είναι δεσμευτική «και αποτελεί πυξίδα για τις διαπραγματεύσεις».

«Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των
αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με
πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου» αναφέρει η Πολιτική Γραμματεία. Προαναγγέλλει δε την ανάληψη πρωτοβουλίας για ενημέρωση των πολιτών και απευθύνει «κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας»

«Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να
είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου», σημειώνει η Πολιτική Γραμματεία.

Σχετικές ειδήσεις