ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση ΝΔ και Ποταμιού για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αντίδραση ΝΔ και Ποταμιού για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για υπέρβαση του θεσμικού ρόλου της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδης - «Το Ποτάμι συμπονά τον Πρωθυπουργό».

«Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού «τακτοποίησε» τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας δια της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ’ ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η σημερινή πρωτοφανής δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει.» προστίθεται.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η στάση της «δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών. Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και “εις ανώτερα...” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποτάμι: Ζωή εκτός ορίων...

Από την πλευρά του το Ποτάμι, σημειώνει: «Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι συμπονά τον Πρωθυπουργό. Την επιπόλαια απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά».

Και προσθέτει: «Η κα Κωνσταντοπούλου, όπως η ίδια έχει πει, δεν είναι απλώς η Πρόεδρος της Βουλής, είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγων και ως τέτοια θα έχει λόγο παντού, ακόμα και για τη διάταξη των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πεζοδρόμια και τους δρόμους».

«Σε λίγο και στην … αγροφυλακή», καταλήγει το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις