ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: «Οποιαδήποτε συμφωνία θα περάσει από τους βουλευτές της πλειοψηφίας»

Φίλης: «Οποιαδήποτε συμφωνία θα περάσει από τους βουλευτές της πλειοψηφίας»

«Η συμφωνία θα κυρωθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς διαφοροποιήσεις. Αν είναι, όμως, ένα απαράδεκτο κείμενο, θα μιλήσει ο λαός», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης για τη συμφωνία και την κύρωσή της από τη Βουλή.

«Οποιαδήποτε συμφωνία φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, θα περάσει από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, τολμώ να πω καμία διαφοροποίηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια «κόκκινη γραμμή»: δεν πρέπει να επιτρέψει σενάρια αποσταθεροποίησης, σενάρια αριστερής παρένθεσης, τα οποία προωθεί το διαλυμένο πολιτικά μνημονιακό σύστημα" τόνισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

»Αν δεν υπάρξει τελεσίγραφο, όχι (δεν υπάρχουν εκλογές ή δημοψήφισμα). Αν υπάρχει ένα απαράδεκτο κείμενο από τους πιστωτές "ή αυτό ή τίποτα, αποφασίστε!". Ή αν λέει για διακοπή της ομαλής ροής της διαπραγμάτευσης. Αυτό είναι άλλη κουβέντα, άλλη εξέλιξη. Αλλά δεν είμαστε εκεί τώρα. (Αν έρθει τέτοιο κείμενο) θα το δούμε. Δεν το ξέρω αυτό. Σημασία έχει ότι η κυβέρνηση, όποια συμφωνία φέρει στη Βουλή, είναι σαφές ότι θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Εάν όμως είναι ένα κείμενο, το οποίο δεν μπορεί να το ψηφίσει η κυβέρνηση, τότε με εισήγηση προς το λαό, πρωτογενώς, θα ψηφίσει ο λαός. Γιατί εμείς έχουμε μια εντολή από το Γενάρη: συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη, χωρίς σκληρή λιτότητα και δεν μπορούμε να φύγουμε από αυτή την εντολή και να κάνουμε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του λαού».

Σχετικές ειδήσεις