ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας «ανοίγει» τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας «ανοίγει» τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ομιλία του, άρτι αφιχθέντος από τη Ρίγα, πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (23/5) οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το διευρυμένο σώμα - καθώς πέραν των 350 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, θα μετέχουν (με δικαίωμα λόγου, αλλά όχι και ψήφου) οι βουλευτές και οι επικεφαλής των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ - θα απασχολήσουν οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί τόσο στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων, όσο και στις τελευταίες εξελίξεις από τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα και τις συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται στην ομιλία του να τονίσει την ανάγκη ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς και την αξία της συλλογικότητας στην πολιτική δράση.

Το λόγο, αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να λάβει ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης.

Από την πλευρά τους, η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και οι άλλες τάσεις, αναμένεται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις.
Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που θα έχει νωρίς σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της, Παναγιώτης Λαφαζάνης, (ενδέχεται και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους), η Αριστερή Πλατφόρμα αναμένεται να πάρει και τις τελικές αποφάσεις της για το κατά πόσον οι θέσεις της θα πάρουν τη μορφή κειμένων που θα κατατεθούν στο σχέδιο απόφασης της ΚΕ, αλλά και αν θα τις θέσουν σε ψηφοφορία…

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Αριστερή Πλατφόρμα κινούνται και οι δύο μικρότερες αριστερές τάσεις που διαθέτουν βουλευτές στις τάξεις τους, η ΔΕΑ του κ. Αντώνη Νταβανέλου με τρεις βουλευτές και η ΚΟΕ του κ. Ρούντι Ρινάλντι που διαθέτει πέντε βουλευτές.

Την ίδια ώρα, διαφωνίες, για συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα, εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους λίγο πριν από την συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει σε δημοψήφισμα ένα κείμενο που θα ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του και να ζητήσει από τον λαό να το απορρίψει», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Γ. Μιχελογιαννάκης, ενώ αφού εξήγησε πως δεν θα υπερψηφίσει μια τέτοια συμφωνία, πρόσθεσε: «Δεν φεύγω, ούτε παραδίδω την έδρα μου. Είναι δυνατόν να φύγω από τις αρχές που παλέψαμε; Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό».

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία ... Ο πρώτος που θα την καταψήφιζε είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας» σημείωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο προσκείμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα, βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος. «Οι δανειστές έχουν πρήξει το συκώτι στον λαό, όχι εμείς» είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω και να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές μας μέχρι τέλους».

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση η όποια συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας» τόνισε, τέλος, στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Σχετικές ειδήσεις