Αντώναρος: Ο Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις

Newsroom Newsroom

Αντώναρος: Ο Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και το ρόλο της Κεντροδεξιάς τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Μιλώντας στο ρ/σ Αlpha 989, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής παρακολουθεί τις εξελίξεις όπως ο μέσος πολίτης αναμένοντας την επίτευξη της συμφωνίας.

Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη διερωτόμενος: «είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών να λέει πράγματα και μετά να τα παίρνει πίσω;» και συνέχισε: «αυτός δεν είναι καλός τρόπος διαπραγμάτευσης αλλά αυτό θα το κρίνουμε εκ του αποτελέσματος».

Κληθείς να σχολιάσει το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στο νέο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε ότι «η ΝΔ, ο κεντρικός φορέας της, ήταν και πρέπει να είναι ένα κόμμα με ανοιχτή αγκαλιά, με πολυσυλλεκτική διάθεση, με κοινωνική ευαισθησία, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, είχαμε πάντα στους κόλπους μας, φωτεινά μυαλά που εξέφραζαν διάφορες απόψεις, δεν ήμασταν όλοι καρμπόν, αλλά η κρατούσα άποψη ήταν η φωνή της συναίνεσης».

Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός συνέστησε ότι «η κεντροδεξιά, πρέπει ν’ απαλλαγεί από βαρίδια, σώγραμπους και εμμονικά στοιχεία» και κατέληξε: «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή εγώ ως παλιό στέλεχος της ΝΔ να έχω την αίσθηση ότι το κόμμα περιορίζεται σε φωνές που φαίνεται να έρχονται από τις παρυφές του ακροδεξιάς».

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι «έχουμε μια συμφωνία που πιστεύω πως έρχεται, δεν πρέπει εμείς ως ΝΔ να είμαστε έτοιμοι να πούμε τι θα κάναμε αύριο;» και πρόσθεσε: «θεωρώ πολύ πιθανό να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις, ξέρω ότι πάντα πριν την ολοκλήρωση τους όλοι μιλάνε για ρήξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved