ΚΟΜΜΑΤΑ

Παπανδρέου: Να αναλογιστούν οι εταίροι τις ιστορικές τους ευθύνες

Παπανδρέου: Να αναλογιστούν οι εταίροι τις ιστορικές τους ευθύνες

Να «υιοθετήσει άμεσα πνεύμα μεταρρυθμιστικό παντού», καλεί την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς εταίρους.

Παράλληλα, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του «Κινήματος», ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «αν αποτύχουμε, ούτε οι Έλληνες, ούτε άλλος ευρωπαϊκός λαός θα βγει κερδισμένος», ενώ απευθυνόμενος στους εταίρους, σημειώνει πως «οφείλουν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα, με τις θυσίες των Ελλήνων, έχει κάνει ήδη μια μεγάλη προσαρμογή, που πρέπει να τύχει του σεβασμού τους. Οφείλουν να κατανοήσουν ότι, αντί της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, πρέπει να δώσουν χώρο στη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου καλεί αφενός τον πρωθυπουργό να «υπερβεί τα κομματικά τείχη που στενεύουν τους ορίζοντες τους οποίους έχει ανάγκη η χώρα και να επιτελέσει τον εθνικό του ρόλο» και αφετέρου τους εταίρους «να ξεπεράσουν κάθε τιμωρητική λογική και να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες έναντι αυτού του πρωτόγνωρου δημοκρατικού εγχειρήματος που υπηρετούν».

Ρoή Ειδήσεων