ΚΟΜΜΑΤΑ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πρέπει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με συμφωνία

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας πρέπει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με συμφωνία

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες με μια συμφωνία, η οποία, αν είχε ολοκληρωθεί το Μάρτιο, θα ήταν μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που μπορεί να πετύχει σήμερα. Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτήν την αστάθεια», ανέφερε από το Ηράκλειο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αφού ευχήθηκε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για τη χώρα, προσθέτοντας ότι «εμείς ως Νέα Δημοκρατία επιφυλασσόμαστε να δούμε τη συμφωνία, να την αξιολογήσουμε, αλλά έχουμε πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία», τόνισε ότι «είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πολιτική που αυξάνει φόρους για να χρηματοδοτήσει ένα μεγαλύτερο κράτος, δεν θέλουμε να δούμε αύξηση του ΦΠΑ για να επαναπροσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι», συμπληρώνοντας ότι «σε αυτές τις πολιτικές θα είμαστε κάθετα αντίθετοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ανάγκη συμφωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε επίσης ότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι οι ελπίδες που επενδύθηκαν στον κ. Τσίπρα «θα διαψευστούν και η επιστροφή του στο ρεαλισμό θα ακυρώσει όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες το κόμμα αυτό εκλέχθηκε», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ ανέφερε: «Η Συνδιάσκεψη θα είναι ένα βήμα, αλλά δεν θα είναι το μόνο βήμα».

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως το κόμμα θα οδηγηθεί επίσης σε ένα Συνέδριο, στο οποίο θα πρέπει να συζητηθούν όλα τα θέματα, αλλά και ότι το σημαντικότερο ζήτημα στη ΝΔ δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα ιδεολογικού προσανατολισμού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων