ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι διάδοχοι του Βενιζέλου

Αρχίζει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι διάδοχοι του Βενιζέλου

Σε ιστορικό σταυροδρόμι το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Την Παρασκευή (5 Ιουνίου) αρχίζει το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα κρίνει την επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία ιστορική στιγμή αφού περίπου 2.000 σύνεδροι θα αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα του ιστορικού κόμματος στο συνέδριο στην Κυψέλη.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα στο γήπεδο του Πανελληνίου με ομιλία του αποχωρούντος Ευάγγελου Βενιζέλου που αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα και να κάνει απολογισμό της θητείας του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το προσυνεδριακό κλίμα, πάντως, δεν προοιωνίζεται ένα ανέφελο Συνέδριο, καθώς οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ευ. Βενιζέλου έχουν πάρει θέσεις μάχης και ετοιμάζονται για το σκληρό αγώνα που θα τους οδηγήσει στον προεδρικό θώκο του Κινήματος.

Ήδη το κλίμα είναι πολεμικό καθώς κύκλοι μιας εκ των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γενημματά, κατήγγειλαν τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, για προσπάθεια νοθείας και αλλοίωσης των αποτελεσμάτων της ανάδειξης συνέδρων.

Ο έτερος υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος άφησε, επίσης, αιχμές κατά της κ. Γεννηματά. Σχολιάζοντας την αναφορά της πως «όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ να πάει» είπε: «Συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Όποιος θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός».

Σχετικές ειδήσεις