ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος με… μετριοφροσύνη: Δεν θα επιτρέψω να αλωθεί το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος με… μετριοφροσύνη: Δεν θα επιτρέψω να αλωθεί το ΠΑΣΟΚ

Ως εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 10ο συνέδριο του κόμματος.

«Ισως κάποιοι νομίζουν ότι με την αποχώρησή μου θα βρουν το πεδίο ελεύθερο για την άλωση και την αλλοίωση του μικρού ΠΑΣΟΚ. Θα με βρουν αποφασιστικά απέναντί τους, με όλο μου το βάρος, απαλλαγμένο από βάρη που δεν μου επιτρέπουν να λέω ορισμένα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους συνέδρους

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχτηκε τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ,λέγονατς όμως πως ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση! «Το ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο που όλοι λένε δεν υπάρχει αντιπολίτευση, είναι αυτό που απέναντι σε μια ασύμμετρη κυβέρνηση, ασκεί την δική του ασύμμετρη, ισχυρή, αποτελεσματική, πειστική αντιπολίτευση»,

«Εις πείσμα όλων το ΠΑΣΟΚ υπάρχει», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και παρατήρησε: «Το συνέδριο βρίσκει το ΠΑΣΟΚ μικρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά. Εγκαταλελειμμένο από στελέχη που διαμορφώθηκαν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κοινωνικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Που ανυψώθηκαν, που τιμήθηκαν με σημαντικά έως κορυφαία κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και διοικητικά αξιώματα. Το βρίσκει υπονομευμένο από προσωπικές συμπεριφορές».

Στο μεταξύ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κοινοβουλευτικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες, μετά την αποψινή (05 Μαΐου) συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ζήτησε, επιτέλους, να ενημερώσει τη Βουλή, όμως μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Λόγω της συζήτησης στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέβαλε για αύριο (06 Μαΐου) στις 12 το μεσημέρι την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο.

Απηύθυνε μόνο χαιρετισμό και προανήγγειλε ότι θα εξηγήσει και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος έναν χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας του.

Σχετικές ειδήσεις