ΚΟΜΜΑΤΑ

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στο ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στο ΠΑΣΟΚ

Αρχηγικές εμφανίσεις με προεκλογικό άρωμα από τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα Κυριακή που ομόφωνα μίλησαν για την επόμενη μέρα και την εκ βάθρων ανανέωση του κόμματος, μετά και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σήμερα δεύτερη ημέρα των εργασιών του 10ου συνεδρίου οι υποψήφιοι ψήφισαν για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα ενώ σήμερα θα αποφασισθεί εάν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών.

'Ετοιμος από καιρό... ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, εμφανίστηκε ενωτικός και αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν' ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ' έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά. Οι δημαγωγοί διαψεύδονται. Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν χρειάζονται διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση αν οδηγηθεί τώρα η χώρα σε εκλογές, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Προφανώς ο υπουργός των Εσωτερικών αδικαιολογήτως, γιατί είναι υπουργός Εσωτερικών, έχει άγνοια ακόμα και γραμματικών διατυπώσεων του Συντάγματος. Είμαστε μέσα στον ένα χρόνο μετά από τη διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα είμαστε στη χρονική εκείνη περίοδο που το Σύνταγμα απαγορεύει να γίνουν εκλογές με επίκληση εθνικών λόγων και επιβάλλει να γίνουν κανονικές εκλογές, με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος, δηλαδή βάσει διερευνητικών εντολών και υπηρεσιακής κυβέρνησης. Για να γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ομολογήσει -έστω και αν δεν το πει ρητά- την απόλυτη αποτυχία του. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, την απόλυτη αποτυχία του να κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό είναι ντροπή και καταρράκωση για τον ίδιο και αυτό θέλει να το αποφύγει. Αλλά δε μπορεί να το αποφύγει με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

'Aνοιγμα στην Κεντροαριστερά από τη Γεννηματά

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει μια νέα αρχή, με νέα συλλογικότητα, με στόχο την ενότητα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Πήραμε την απόφαση, είναι μια απόφαση καθαρή. Το ΠΑΣΟΚ δε διαλύεται, μετεξελίσσεται. Το συνέδριο αυτό είναι η αφετηρία για να γίνουμε ένας σύγχρονος φορέας του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ένας χώρος μεγάλος που υπάρχει, που αυτή τη στιγμή ζητά έκφραση. Θέλουμε να εκφράσουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη που στενάζει, τη γυναίκα, τον άνεργο, τη νέα γενιά. Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια ευρεία πλειοψηφία, ένα ρεύμα πλειοψηφικό στο χώρο της Κεντροαριστεράς που να μπορέσει να έχει μια δυναμική εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή η ενότητα αυτού του χώρου μπορεί να σφυρηλατηθεί πάνω στο σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα».

Σχετικά με τις εκλογές της 14ης Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Την επόμενη Κυριακή, καλούμε όλες τις γενιές που πορεύθηκαν μαζί μας, όλο τον κόσμο από τους κοινωνικούς χώρους, όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Κεντροαριστερά έχει δυνατότητα, έχει ελπίδα, μπορεί να είναι χρήσιμη σ' αυτή τη χώρα, να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για το ΠΑΣΟΚ. Γα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα. Η δυναμική που θα δώσουν δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο, αφορά τη νέα αρχή. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σ' αυτό τον τόπο».

Ανατροπή βλέπει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Για ανατροπή των δεδομένων, έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στις εκλογές που θα γίνουν την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος.
«Την άλλη Κυριακή ανατρέπουμε τα δεδομένα. Μετασχηματιζόμαστε για την παράταξη και τη χώρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ψηφοφορία στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Αιχμές για τα οικονομικά του κόμματος από τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

«Καλή επιτυχία» στους τρεις υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο ευχήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ψήφισε για την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα χιλιάδες μέλη που συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων, αλλά πάνω απ' όλα τους συνέδρους που ήρθαν σ' ένα συνέδριο, το οποίο πρώτη φορά χρηματοδοτήθηκε με τα έξοδα των απλών μελών του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι μια νέα αντίληψη και μια νέα κουλτούρα που θέλει ν' αναδείξει η παράταξή μας και πιστεύω σ' αυτή την κρίση πρέπει ν' αναδείξει όλο το πολιτικό σύστημα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της νέας Κ.Ε. άρχισαν με περίπου 90 λεπτά καθυστέρηση, λόγω τεχνικών ζητημάτων, στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου του Πανελληνίου. Για τις 130 θέσεις των μελών της Κ.Ε. είναι υποψήφιοι 251 σύνεδροι που συμμετείχαν στο 10ο συνέδριο του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων