ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Αποχωρώ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βαθιά πικραμένος

Βενιζέλος: Αποχωρώ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βαθιά πικραμένος

Εφικτό σενάριο, αλλά βλαπτικό για τη χώρα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την πιθανότητα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Online» του MEGA εξέφρασε την ελπίδα ότι «βρισκόμαστε κοντά» σε συμφωνία, εγείροντας όμως και αμφιβολίες για την δυνατότητα του πρωθυπουργού να φέρει σε πέρας το εσωτερικό της μέτωπο.

Για την εποχή της διακυβέρνησής του στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι «προφανώς έχουμε πληρώσει το κόστος των πολύ δύσκολων αποφάσεων».

Το ΠΑΣΟΚ είπε «κυβέρνησε την εποχή που ήταν εύκολα τα ψέματα και ηττήθηκε μέχρι συντριβής την εποχή που είναι δύσκολη η αλήθεια».

«Δύσκολα θα βρείτε Έλληνα άνω των 40 ετών που δεν ψήφισε κάποια στιγμή στη ζωή του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Μπορείς να προβλέψεις τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Αν ναι, κάνε κλικ εδώ και κέρδισε!

Ερωτηθείς για το πώς νιώθει που αποχωρεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι βαθιά πικραμένος.

Αναρωτήθηκε για το πώς μπορεί να νιώσει κάποιος όταν έχει δαπανήσει «πέντε χρόνια που ισοδυναμούν με 50, λόγω πυκνότητας εξελίξεων» για να κάνει κάτι καλό για τον τόπο του και έχει φέρει στη χώρα του μείωση δημοσίου χρέους «κατά 180 δισ. ευρώ σε όρους πραγματικούς» και «ο κόσμος πιστεύει, όχι κακόπιστα αλλά επειδή αυτό έχει εισπράξει, ότι έχεις μετάσχει σε μια κυβερνητική πολιτική που του έχει κάνει κακό».

«Πικρία», ανέφερε, «γιατί έχει αλλοιωθεί η σχέση μας με τους πολίτες» και παραδέχθηκε ότι αισθάνεται την ευθύνη, λέγοντας μάλιστα ότι θαυμάζει αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη γιατί «επενδύουν χρόνο και κόπο στην επικοινωνία, ενώ εμείς δουλεύαμε με το κεφάλι κάτω επί της ουσίας».

Υπογράμμισε ότι παραιτήθηκε νωρίτερα από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ για να διευκολύνει την ανανέωση και τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο, μένει όμως όπως είπε μάχιμος στην πολιτική και προσπαθεί να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία «τι κάναμε και πού βρισκόμαστε».

Σχετικές ειδήσεις