Κορωνάκης: Δεν αποδεχόμαστε τελεσίγραφα

Newsroom Newsroom

Κορωνάκης: Δεν αποδεχόμαστε τελεσίγραφα

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνάψει καμιά συμφωνία που να μην γίνει αποδεκτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ», τονίζει ο γραμματέας της Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο Τάσος Κορωνάκης ερωτηθείς για το αν μπορεί να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση μια συμφωνία με τους εταίρους που θα έχει "περάσει" από τη Βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι «ο μόνος τρόπος για να περάσει η συμφωνία είναι να υπερψηφίστει από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η προσφυγή στις κάλπες είναι αναπότρεπτη. Μας χωρίζει άβυσσος από τα μνημονιακά κόμματα».

Για το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, απαντά ότι η κυβέρνηση επιμένει στην προεκλογική θέση περί τερματισμού της λιτότητας με την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, προσθέτοντας: "Αναζητούμε συμβιβαστική λύση, αλλά δεν αποδεχόμαστε τελεσίγραφα". Σε ερώτηση για το αν έχουν "ξεθωριάσει" οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει αρχικώς η κυβέρνηση, ο κ. Κορωνάκης δήλωσε ότι έχουν γίνει υποχωρήσεις για να καλυφθεί η απόσταση που μας χωρίζει από τους δανειστές «έχουμε όμως την αποφασιστικότητα να επιμείνουμε στα βασικά σημεία του προγράμματος, τα οποία ήδη νομοθετούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved