ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη, από τον πρώτο γύρο, η Φώφη Γεννηματά,η οποία συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων, των μελών και φίλων τουκόμματος.

Είναι η πέμπτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - και η πρώτη γυναίκα, μετά τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κ. Γεννηματά δέχθηκε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον απερχόμενο πρόεδρο, Βαγγέλη Βενιζέλο και τους συνυποψηφίους της, Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (15/06/2015), η νέα πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στα γραφεία του κόμματος, ενώ παρόντες θα είναι και οι κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.

Συγχαρητήρια στη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο συνυποψήφιός της, Ανδρέας Λοβέρδος.

Με δήλωσή του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, αλλά συνεχάρη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για «τον μαχητικό του αγώνα και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε».

Η δήλωση Λοβέρδου:

«Ευχαριστώ τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη στήριξη στο κίνημά μας, σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας του.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους πολίτες που με στήριξαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Η στήριξη τους ήταν καθαρά πολιτική και για μένα πολύ τιμητική.

Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της.

Συγχαίρω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τον μαχητικό αγώνα που έδωσε και τα μηνύματα ανανέωσης που εξέπεμψε.

Σε ό,τι με αφορά θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός,

Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης.

Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι μπροστά».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον».

Υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης».

Τέλος, αναφέρει ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν. Συγχαίρω τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».

Σχετικές ειδήσεις